06 30 222 2912

Mindig tv

 

antennák

 

Mi is az a MinDig Tv ? - Hivatalos nevén - ( DVB-T )

 

( Az antenna szerelő szakember precíz munkája, a biztos vétel záloga... )

 

A MinDig Tv rendszer egy földfelszíni digitális műsor sugárzási technológia. Nagy előnye a régi analóg rendszerekkel szemben, hogy a mindig tv esetében, kiváló minőségű jeltovábbitás lehetséges ezzel a módszerrel.

Sokkal több cstorna helyezhető el ugyan abban a mindig tv által használt frekvenciában mint az analóg rendszerben, mivel itt az információk, egy digitálisan összetömörített formában kerülnek kisugárzásra.

 

Ezen okok miatt nem alkalmasak a régi televíziók a közvetlen vételre, csak egy közbeiktatott eszközzel, egy úgynevezett Set Top Box használatával.

Ez az eszköz maradéktalanul tudja kezelni a jelenlegi jelformát, és ismét olyan formátumot hoz létre, amit már a régi készülékek is feltudják dolgozni.

 

A mai televíziók esetében pedig minden készülékbe be van építve ez a technológia,( Mpeg4 ) igy ezekhez nem kell más csak egy jól felszerelt és beállított mindig tv antenna.

A földi digitális vétel egy másik lehetősége az is, hogy képes még visszaverődőtt jelből is jól működő vételt biztosítani, termászetesen ha stabil a viszaverődőtt jel. (Pl: egy nagy épület felülete.)

 

Az antennák régebbi változatai is alkalmasak lehetnek, abban az esetben, ha UHF vételre lettek kialakítva.

 

Szoba antenna használatát az esetek 90 ‰-ban ne használjuk, mivel ezek csak kifejezetten az adó közelében működnek megbízhatóan.

 

Tehát: A biztoságos vétel és kivitelezés érdekében antenna szerelő szakember segítségét kérje, mivel igy elkerűlhetőek a további kelemetlenségek.

A mindig tv-t szerelő szakember műszeres méréssel hamar eltudja dönteni a biztonságos vétel létét, a pontos helyét, és a precíz pontos beállítás irányát is.

Asztali nézet