06 30 222 2912

 

Terestrial logo

                                                            Mindig Tv matrica

 

Mindig Tv antennák telepítése,

Megllvő antennák javítása,

Műszeres felmérés beállítás,

Set-Top Box üzembehelyezés.

 

Hivatalos Mindig TV szerelő

 

Berkes László

 

 06 30 222 2912

 

 

343 fekete

Miről is van szó a DVB-T Mpeg4 sugárzása esetében?

 A hagyományos televízió készülékekkel a DVB-T adások közvetlen vétele nem lehetséges. Egy közbülső jelátalakító készüléket kell (set-top-box) alkalmazni, hogy a digitálisban sugárzott adást a hagyományos vevőkészülékeken is lehessen venni.Az újabb televízió vevkészülékekben már ez az átalakító eszköz be van ill. be lesz építve.
Az eltérően a hagyományos analóg földi (földi vétel - vétel antennán keresztül) átviteltől a digitális kompressziós (tömörített) technológia lehetségessé teszi több program átvitelét egy frekvencián. Ezek az un. transzponderek, amelyeken több műsor sugárzása válik lehetővé. Az analóg sugárzás lekapcsolásakor 5 transzponder fog üzemelni és ekkor már közel 30-35 műsor válik nézhetővé.

 

Kulcsra kesz kulcs

  

  A DVB-T televízió adók adatokat közvetítenek, tömörítéssel digitális audió és videó jeleket alakítanak át az MPEG-2 és MPEG-4 szabvány alapján. Ezek a továbbítások a HDTV-t és más nagy tömörítésű módszereket beleértve tartalmazhatnak minden adatot a digitális közvetítéshez. A módszer egy hatalmas javulás az analóg jelek továbbítását illetően, amelyek különálló jeleket követeltek a továbbítástól.


  Magyarországon az MPEG-4 szabvány kerül bevezetésre Budapest körzetében HD minőségben, ami osztatlan elismerést és sikert váltott ki az eszközökkel rendelkezőknél. Ma már, az ország egész területén kialakításra került a vétel biztonságos sugárzása, hogy mindenhol elérhető müsorforráskén szerepeljen. Az átállás a digitális földi vételre nekünk műsorfogyasztóknak is jól jön.

 

DVB-T - hogyan lehet venni?

  Több lehetőség is kínálkozik az Ön számára, hogyan lehetséges venni lakóhelyén a DVB-T adásokat. Tekintsük át azok feltételeit és utána részleteiben is megtárgyaljuk a különböző eszközigényeket, beszerzési lehetőségeket és az eszközök beszerelésével kapcsolatos tudnivalókat.

Mi szükséges a DVB-T vételéhez?

  Először is, ami a legfontosabb, hogy az adott területen már legyen DVB-T adás és megfelelő fedettséggel rendelkezzen, azaz a jelszint elegendő legyen. Ezér, ha lehetőség nyílik rá, hívjunk olyan MinDig tv vétellel foglalkozó szerelőt, aki ismeri ennek a technológiának a rejtelmeit. Ha mégis szeretnénk maradni a régebben használt antennánk mellet, kérjük ki egy minDig Tv szerelő szakvéleményét, vagy esetlegesen egy műszeres antenna bemérést, vagy beállítást . Ilyen alkalmakkor gyorsan fény derül arra, hogy alkalmas-e a meglévő antenna a biztonságos vételhez, még mielőtt feleslegesen nem kívánt kiadásokra kerűlne sor.


Néhány antenna típus melyekkel elérhető a biztos antenna jel

 Antennak

  Egy hagyományos televízió készülék a digitális jelek vételére közvetlenül nem alkalmas. Ahhoz, hogy a mostani készülékével a digitális adásokat venni tudja szüksége van egy DVB-T vevőre (DVB-T Set-top-box, vagy DVB-T konverterre). Ezt kell a vételi lehetőséggel ellátott területen az antennához csatlakozatni ( tető-, vagy szobai antenna). Ezt az eszközt kell közbe iktatnia a televízió készülék és az antenna közé.


  Természetesen az új LCD televízió készülékek már fel vannak készítve a DVB-T vételére. 

 

Mindig tv kicsi logo

DVB-t sugárzás hazánkban.

2008 december elsején indult Magyarországon az üzemszerű DVB-t sugárzás, amit a MinDig tv névre kereszteltek. Az induláskor 66%-os lefedettség több lépcsőben 2010 végére elérte a 95%-os szintet. Mára tehát az ország legnagyobb részén elérhető a digitális földi sugárzás. A DVB-t rendszeren ingyenes
en nézhetők az országos közszolgálati és kereskedelmi műsorok és az Euronews, francia tulajdonú hírcsatorna. További 10 csatorna vétele pedig kedvező havidíjak mellett, kártyás előfizetéssel lehetséges.

Jelenlegi műsor választék, és az Ingyenes csatornák:

M1 HD, M2 HD, RTL, Tv2, Duna, Duna II, Euronews, C8,

 

 

alapcsomag ingyenes csatornak      Extra

 

 A DVB-T rendszerekről bővebben is olvashat, a MINDIG TV hivatalos oldalán

 

 

 

Asztali nézet