06 30 222 2912

Szabadon vehető műholdas csatornák,

országok szerinti táblázatokban.

 

Magyar szabadon vehető csatornák

 

Magyar zaszlo Kattints a képre

 

Hazai szolgáltatók által biztosított csatornák

 

UPC logo Kattints a képre 

 

 

digi logo  Kattints a képre


 

T-Sat  Kattints a képre

Mit nézhet a Magyar tv néző, a határainkon belül!

 

digi    Itt az ideje, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba és átnézzük, milyen ajánlatok közül választhatunk, ha nem kábel TV -re szeretnénk előfizetni. Hazánkban négy cégnél igényelhetürik műholdas TV csomagot, a műsorok vételéhez egy parabola antennára és egy beltéri egységre van szükség. Ezeket az eszközöket általában a szolgáltatók biztosítják, a saját vagy külsős antenna parabola antenna szerelő szakemberek közreműkösésével.


A Digi TV, amely a romániai RCD I RSD műsorszolgáltató tulajdonában áll, 2006 februárjában jelent meg Magyarországon. Viharszerűen robbant be a piacra, már az első hat hónapban 150 ezer előfizetőt tudhatott magáénak. Bár a fejlődés azóta nem ilyen robbanásszerű, a Digi TV vezető a magyar műholdas szolgáltatók között, 2010 első negyedévében 420 ezer előfizetője volt. A Digi TV-nek a
 kábel televíziós változata is igen erőteljes a kábel tv ellátotság szintjén. A programok Nagravision kódolásúak, Humax és Hundai vevőkészülékekkel foghatók. A három alapcsomagon kívül a vásárlók az HBO Pak, a MaxPak HBO és a Cinema csomagok közül választhatnak. A cég a 2010 nyarán váltott Nagravision 3 kódrendszerre, hogy visszaszorítsa az illegális tévézést.

T sat

A Magyar Telekom által létrehozott T-Home SAT TV a magyar műholdas televíziózási lehetőségek között található. 2009-et 5338 előfizetővel kezdte, és 150.000-rel fejezte be az évet. A SAT TV indulása jó hatással volt a Magyar Telekom IPTV szolgáltatására is, ami egy lassú 2006-os kezdet után 2009 végére több mint 67 ezer előfizetőt számlált, ami az egy évvel korábbihoz képest 136,6%-os emelkedést mutat. Hogy mi az IPTV? Olyan szolgáltatás, mely az internetes összeköttetésnek hála sok új lehetőséget rejt magában. 2010 első negyedévének végére már 196.041 műholdas és 78.980 IPTV-s vásárlójuk volt. Conax kódolást és MPEG-4-es tömörítést használnak, egy készülék, amely biztosan alkalmas a vételre: Intek HD S1OCX. A két alapcsomag mellett 10 egyéb ajánlat közül válogathatunk, ilyen az HBO és az HBO Max Pak vagy két HD (nagy felbontású) csomag. A Magyar Telekom kábeles szolgáltatásával a második legnagyobb hazánkban a UPC után.

Upc logo  A Liberty Global Inc. tulajdonában lévő UPC Direct a legrégebbi műholdas platform Magyarországon, 2000 óta jelen van a piacon. A Digi TV megjelenéséig monopolhelyzetet élvezett. 2009 végén 186 ezer előfizetővel rendelkezett, ami csak 3000-rel több az egy évvel azelőtti adathoz képest. 2010 májusa óta négy alapcsomagot kínálnak a nézőknek, érdekesség, hogy a Direct Medium DVR 52 műsorához egy Phillips DSR 8111 mediabox jár Prémium csomagjai között találjuk az HBO-t, a HBO MaxPakot, a felnőtt tartalmat kínáló csomagot és a Filmboxot, és sok más ismeret terjesztő műsorokat is. Lehetőség van HD csatornát tartalmazó csomagra is előfizetni, továbbá az HBO is elérhető nagy felbontásban. Sok vevőkészülék kompatibilis a UPC Direct szolgáltatásával, például a Philips DSR 2111 és a Philips DSR 4101.
( forrás Dohy Gábor )

Nézzük, mit is találhatunk a határainkon kívüli országok kináéatából.

Az alábbi zászlők alatt, táblázatokban láthatóak a különbféle nemzetek álltal nyújtott műsorok legfrissebb adatai, a pontos beállításhoz

 

 Alban Albánia
Bulgaria Bulgaria
Francia Francia
Kina Kína
Litván Litván
Német Német
Olasz Olasz
Portugal Portugál
Szlovák Szlovák
Svéd Svéd
Ukrán Ukrán
Vietnam Vietnam
Torok Török
Spanyol Spanyol
Román Román
Orosz Orosz
Norvég Norvég
Macedón Macedón
Lengyel Lengyel
Gorog Görög
Czech Czech
Belgium Belgium

 

 

 

Asztali nézet